Όταν έγινε τον περασμένο Γενάρη η αναδιάρθρωση του ΔΣ της ΠΑΕ , θέση στο Διοικητικό Σύμβούλιο πήρε η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη. Ο τίτλος της στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ , υπεύθυνος επικοινωνίας και εταιρικής ευθύνης.
Θα μπορούσε να μας πει ο πρόεδρος της ΠΑΕ σε κάποια συνέντευξη τύπου , ποια είναι ακριβώς η επικοινωνιακή πολιτική της ΑΕΚ υπό τη καθοδήγηση της κυρίας Μπακογιάννη.
-΄Εχει γίνει κάποιο event προώθησης της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ;
-΄Εχει γίνει κάποια συνέντευξη τύπου τελευταίως του Προέδρου της ΠΑΕ ή του μεγαλομετόχου κ Νοτιά που θα ήταν αναγκαία κάποια επικοινωνιακή πολιτική;
-Η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη ως υπεύθυνη επικοινωνίας γνωρίζει τους ρεπόρτερ που ασχολούνται αποκλειστικά με την ΑΕΚ σε ραδιόφωνο, εφημερίδες, τηλεόραση και διαδίκτυο; Και να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι αυτή η δουλειά της, θα μπορούσε όμως να προτείνει στον πρόεδρο να έχει μια συνάντηση με ρεπόρτερ που ασχολούνται με την ΑΕΚ στα μέσα; Φυσικά και έχουν γίνει επιλεκτικές συναντήσεις με διευθυντάδες και ρεπόρτερ που παπαγαλίζουν, αλλά πάντα μένει το ερώτημα ποια είναι η επικοινωνιακή πολιτική της ΑΕΚ, ούτε ένα δημοσίευμα σε εφημερίδα του εξωτερικού που να την αναδεικνύουν. Τέτοια δημοσιεύματα , υπήρχαν μόνο επί εποχής Ντέμη.
-Η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη ως υπέυθυνη επικοινωνίας και εταιρικής ευθύνης , έχει παρουσιάσει σε τράπεζες τους εξωτερικού ή του εσωτερικού μια εικόνα προς το καλύτερο της ΑΕΚ ΠΑΕ;
-Πληρώνεται η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη για να κάνει την επικοινωνιακή πολιτική;
Μη μας πέιτε ότι η αιμοδοσία και τα βιβλία είναι θέματα επικοινωνίας. Αυτά τα έκανε ο Μελισσανίδης το 1992 με τη Χριστίνα τη γραμματέα του. Ούτε είχε υπεύθυνο για τέτοια θέματα. Απλά ιδέες είχε. Και για πουροθήκες και για δωράκια και για γεύματα και για μανεκέν και μόδιστρους να παρουσιάζουν ρούχα της ΑΕΚ , για μασκότ , για ύμνους κτλπ. Μέσα σε όλα αυτά, έκανε την επικοινωνιακή πολιτική. Επαφές με διοικητές τραπεζών ( Σάλλα, Κορλίρας), με ασφαλιστικές οργανισμών ( Καρακίτσος) με πολιτικά πρόσωπα της εποχής ( Λιβάνη , Κατσιφάρα, Μειμαράκη) με παράγοντες ποδοσφαίρου ( Αλημίση , Κατσιφάρα, Μητρόπουλο, Θεοδωρίδη, Αλαμάνο).
Ερώτηση επειδή είναι και δύσκολοι οι καιροί για τα οικονομικά της ΠΑΕ. Η κυριά Μπακογιάννη φυσικά και δεν αμοίβεται… ή ναι. Τι επικοινωνιακές συμβουλές δίνει; Ως μέλος του ΔΣ έχει έξοδα παραστάσεως; Η εταιρεία ΑΙΑ Relate , που ασχολείται με την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις έχει συνεργασία με την ΑΕΚ και τι είδους συνεργασία; Άλλωστε το σύνθημα της ΑΙΑ είναι : Communication is an art, not technique. Στα Ελληνικά η επικοινωνία είναι τέχνη , όχι τεχνική. Ένα σύνθημα που αρέσει στην κυρία Μπακογιάννη ή κάνουμε λάθος;