Αποτελέσματα Αγώνων


Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Κάποια στιγμή χάνεις τον λογαριασμό και την λογική με την ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν είναι συμπτώσεις... αλλά υπάρχει μια αλυσίδα και αλλαξοκωλιά, που σε κάνει να πιστεύεις ,ότι κάποια πράγματα παίζονται πίσω από την πλάτη του απλού ΑΕΚτζη.
Προσέξτε η E Side Property limited που για μερίδα του τύπου θα επανέλθει την Δευτέρα στην ΑΕΚ καταθέτοντας την εγγυητική επιστολή των 2.000.000€ δεν είναι Ιταλοελβετική ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχει έδρα τις δύο αυτές χώρες. Αντίθετα έχει έδρα το Λονδίνο στον 1όροφο σε κτίριο στην οδό 50 Brook street . Στο σύνδεσμο εταιρειών της Αγγλίας έχει αρ Μητρ 058 1678C. H εταιρεία αυτή έχει συνιδιοκτησία το γήπεδο της Σλάβιας Πράγας μαζί με την ομάδα και θυγατρική εταιρεία στην Πράγα (με τον Πάβελ Κούκα γεν διευθυντή, μάλλον τον παλιό παίκτη). Η Σλάβια Πράγας μαζί με την Τότεναμ φαίνονται ότι αποτελούν το κύριο προιόν της γνωστής μας εταιρείας της ΕNIC που κάποτε ήταν ιδιοκτήτης της ΑΕΚ. Ενα μέρος των κεφαλαίων της ΕSPL προήλθαν από συνεργασία με την Morgan Stanley ίσως στα πλαίσια μιας χρηματοπιστωτικής συνεργασίας που δεν καθόλου μεμπτή.
Και προχωράμε: πλέον η ΕΝIC δεν είναι αυτόνομη εταιρεία , αλλά έχει απορροφηθεί από την TavistocK groupκαι την Kondar.
H Tavistock στο εισαγωγικό της σημείωμα αναφέρει: ' Ειμαστε μια εταιρεία επενδύσεων που ιdρύθηκε περισσότερο από 30 χρόνια πριν από τον Joe Lewis . Η φήμη μας για τις επενδύσεις έχει μεγάλη αξία αφου έχουμε 175!!! εταιρείες σε 15 χώρες..." Γενικό κουμάντο της εταιρείας είναι πάντα ο γνωστός μας από την ΑΕΚ Τζότζεφ Λίβι πρόεδρος της Τότεναμ.
Η ΕSideproperty limited δεν περιλαμβάνεται στο πορτοφόλιο της Τavistock, αλλά μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί το γεγονός ότι πολλές εταιρείες της Τavistock στο Λονδίνο ( όχι όλες) αν τις ψάξεις θα δεις ότι έχουν έδρα την 50 Brook street . Τυχαίο δεν νομίζουμε;
Εν πάση περιπτώσει εμάς δεν μας στενοχωρεί το γεγονός. Μακάρι πίσω από όλη αυτή την ιστορία να κρύβεται η ΕΝΙC και η Τavistock. Είναι ένας μεγάλος πολυεθνικός κολοσσός που αν φτιάξει το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια, βάσει του νέου αναπτυξιακού νόμου και του fast track, θα γίνει αγαπητός στην οικογένεια της ΑΕΚ. Το θέμα είναι πως θα το χειρισθούν οι άνθρωποι της οικογένειας της ΑΕΚ και του δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας. Η εταιρεία που θα επενδύσει τα χρήματα της σε ένα γήπεδο 25.000 θέσεων ( 21.000 είναι της Σλάβιας , αλλά κουκλί γήπεδο), θα θέλει να είναι συνιδιοκτήτρια του γηπέδου. Αν δει ότι θα υπάρχουν εμπόδια θα κάνει πάλι πίσω και αυτό είναι εις βάρος της ΑΕΚ.
Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει το θέμα μακάρι να είναι για το καλό της ΑΕΚ , αλλά διερωτώμεθα τόσοι δημοσιογράφοι στο ρεπορτάζ, τόσο ανίκανοι είναι να ψάξουν στην εποχή της τεχνολογίας να βρουν όλα αυτά τα στοιχεία που φέρνει κατ αποκλειστικότητα το Sportstriunfo. Μα τέτοια ανικανότητα!