Αποτελέσματα Αγώνων


Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ

Εύκολη νίκη λοιπόν της ΑΕΚ επί της Επισκοπής της πατρικής ομάδας των Βαρδινογιάννηδων εξ ου και οι χορηγίες  της AVIN, Motoroil και Γευσηνούς, αλλά και της παρουσίας των γνωστών  πρώην Γιουγκοσλάβων Βέλιτς και Γιάνγιανιν που μια ζωή ήταν στην υπηρεσία της οικογένειας πότε στον βάζελο πότε στον ΟΦΗ.
Απλό παιγνίδι για την ΑΕΚ χωρίς άγχος με καλές  στιγμές , αλλά και μικρολαθάκια από τους παίκτες του Δέλλα. Να σκεφθεί κανείς ότι μόλις στο 44 η Επισκοπή μπόρεσε να επισκεφθεί τα καρέ της ΑΕΚ. Η ομάδα μας συνεχίζει αυτό το σερί της αήττητης ομάδας...Αλλωστε αυτό είναι το στοίχημα μέχρι το τέλος σε ένα πρωτάθλημα που η ομάδα του Δέλλα το έχει εξασφαλίσει όχι μόνο ως τίτλο, αλλά και ως άνοδο.
Ομως εδώ θα εξομολογηθώ την αμαρτία μου. Και φοβάμαι μήπως  επιβεβαιωθούν ΚΑΠΟΙΟΙ. Κάποια στιγμή έβλεπα(σε βίντεο) κάποια παιγνίδια της ΑΕΚ του 1991, αυτά που στο λογότυπο είχαν το Μega μια και εκείνη την εποχή το μεγάλο κανάλι είχε τα δικαιώματα του πρωταθλήματος. Βλέποντας λοιπόν έναν αγώνα της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο , ένα βροχερό απόγευμα του Χειμώνα, όπως τώρα με την Επισκοπή, η τότε ομάδα του Μπάγεβιτς έπαιζε το ίδιο παιγνίδι που παίζει η ομάδα του Δέλλα.. Ιδιες θέσεις παικτών , ίδια τακτική.  Ιδια εκρηκτικότητα, ντρίπλες από τους πλάγιους, ίδια λάθη . Το παιγνίδι να ξεκινάει από τους λεγόμενους αμυντικούς μέσους ( Παπαιωάννου , Σαμπανάτζοβιιτς) , τώρα από ( Ανάκογλου, Γιόχανσον),  καρμπόν παιγνίδι του τότε με το τώρα. Για να μη σας αναλύσω πιο πρόσωπο της τότε εποχής αντιστοιχεί με τους παίκτες της τωρινής ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι ο Τραιανός Δέλλας πρέπει να ήταν λάτρης του συστήματος Μπάγεβιτς εκείνης της εποχής. Να του έχει μείνει ανεξίτηλο. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Ενας σωστός δημοσιογράφος που έχει ζήσει εκείνη την εποχή από κοντά μπορεί εύκολα να αναλύσει και να κάνει συγκρίσεις των δύο εποχών. Και δεν αναφερόμαστε σε εποχές του  τωρινού Δέλλα, με Φερέρ, Σάντος ή Χιμενεθ,(που τους είχε προπονητές) αλλά με εκείνη την εποχή του Μπάγεβιτς που ούτε καν είχε περάσει από το μυαλό του ότι θα βρισκόταν στην ΑΕΚ. Μια τακτική που πρώτα η μπάλα φεύγει από τα πόδια των αμυντικών μέσων που έχουν ταχύτητα και τεχνική  ή  διαφορετικά η ανάπτυξη θα ξεκινήσει από τα δύο σεντερ μπακ προς τα πλάγια μπακ που θα ξεκινήσουν τις προωθήσεις. Εν πάσει περιπτώσει λέτε να επιβεβαιωθούν κάποιοι ότι η τακτική και το σύστημα έχει δοθεί από τον Μπάγεβιτς;  Δεν το πιστεύω γιατί δεν θέλω να αδικηθεί ο Δέλλας για τον οποίον πριν από  4 χρόνια λέγαμε ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ο προπονητής της ΑΕΚ.
ΥΓ οι αμυντικοί μέσοι Γιόχανσον και Ανάκογλου έχουν δέσει καταπληκτικά και βλέπω πολύ δύσκολο να μπει πλέον ανάμεσά τους ο Κορδέρο. Μάλλον κάποια άλλη θέση θα πρέπει να του βρουν εκτός και αν  το δίδυμο Κορδέρο, Γιόχανσον κάνει πράματα που δεν μπορούμε να σκεφτούμε.Απλά να επισημάνουμε ότι ο Σουηδός είναι δύσκολο να μην έχει θέση στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο άνθρωπος είναι χρυσάφι.