Αποτελέσματα Αγώνων


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΛΑΘΗ

Εχουμε γράψει κατ επανάληψη ότι  ο σχεδιασμός του 2016 που έχει γίνει πλέον πραγματικότητα εγκρίθηκε και λειτούργησε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.  Και ο σχεδιασμός αυτός έγινε και θα γίνει και τις επόμενες χρονιές βάσει ενός χαμηλού μπάτζετ. Ο Μελισσανίδης δεν ήταν και δεν είναι διατεθειμένος το ποδοσφαιρικό μπάτζετ της ομάδας να ξεπερνάει τα 7.000.000€ Η θεωρία του είναι ότι όσα μπάζω , τόσα βγάζω. Και αυτό είναι σημαντικό γιατί αν κάποια στιγμή φύγει ο Μελισσανίδης δεν θα υπάρχει κανένας ΑΕΚάρας που θα καλύψει είτε χρέη , είτε  να κάνει την υπέρβαση. Το είδαμε με τον Παππά.  Εβδομος εφοπλιστής σε όλο τον κόσμο και ισάξιος σε οικονομικές δυνατότητες με τον Μελισσανίδη, είδαμε που οδήγησε την ΑΕΚ.  Η πολυμετοχικότητα που κάποιοι ορέγονται έχει αποτύχει προπολλού. Το είδαμε  στην ΑΕΚ , το είδαμε στον Παναθηναικό,  το είδαμε και στον Ολυμπιακό όταν ο Πατήρ και υιός Κόκκαλης πήγαν να κάνουν την λεγόμενη  λέσχη του γαύρου
Ο Μελισσανίδης κατά τη άποψή μας έχει μείνει στη διοίκηση ποδοσφαίρου  της δεκαετίας του 80 με τον Ιωνικό στα ξερά και τα βυτία και με την ΑΕΚ της δεκαετίας του 90 τότε που τον Ολυμπιακό διοικούσε ο Μπανασάκης(αστείες καταστάσεις) και τον Παναθηναικός ο Βαρδινογιάννης των προβλημάτων ( συναισθηματικής και οικογενειακής φύσης που τον ταλαιπώρησαν για μια διετία).
Η δεύτερη επαναφορά του στην ΑΕΚ ως μάνατζερ απέτυχε παταγωδώς. Δική του απόφαση ήταν να φέρει τον Τουμπάκοβιτς προπονητή, ενώ θα μπορούσε να είχε κρατήσει τον Μπλαχίν που είχε στρώσει την ομάδα (ότι έγινε με τον Πογετ), αποκλείσθηκε από τους ομίλους του ΤΛ από την άγνωστη ΑΙΚ, αποκλείσθηκε στο κύπελλο από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας , έκανε αμφίβολες μεταγραφές που έχουν κάνει ρεκόρ  ωρών παραμονής στην ομάδα, όπως ο Τζιβελέκης θεωρώντας τον , τεράστιο ταλέντο. Παρεμπιπτόντως  να θυμίσω τις μεταγραφές που έκανε ο Μελισσανίδης έχοντας το μάνατζμεντ της ΑΕΚ το 1998-99 με χρήματα μάλιστα της Νετμεντ.   Τον Γενάρη του 99 τους αποτυχημένους Ρε, Μέντεζ, Μιλοβάνοβιτς Τριχιά, Καβάζη και τις  μόνες που  μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς πετυχημένες με την εξέλιξη της καριέρας τους μεταγραφές είναι  αυτές του Μιχάλη Καψή και του Τραιανού Δέλλα. Το καλοκαίρι του 99 που ήταν κομβική για να προκριθεί η ομάδα σε ομίλους του ΤΛ έφερε τους σούπερ αποτυχημένους Τσίριτς, Μπιέκοβιτς,, Πέτριτς, Ματιάσεβιτς,Τζιβελέκη, Πέτκαρη και τον Κωνσταντινίδη (που ναι μεν έμεινε στην ΑΕΚ μια πενταεία , αλλά ήταν μονίμως αλλαγή). Δηλαδή από τις 14 μεταγραφές του βγήκαν διόμιση!!! Πλήρης αποτυχία. Τα λάθη αυτά έστω και με ξένα λεφτά φαίνεται ότι  δεν έγιναν μάθημα  για τον Μελισσανίδη, που συνεχίζει και κάνει  σχεδόν τα ίδιαλάθη. Αλλά ξεκίνησε να υποστηρίζει τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2013  και άλλα βλέπουμε με μια παρένθεση μόνο την κατάκτηση του κυπέλλου , που αντί να την εκμεταλλευθούν κλώτσησαν την καρδάρα απογοητεύοντας τον κόσμο, αντι να τον κερδίσουν. Γιατί δεν θεωρούμε επιτυχία την άνοδο από την Γ στη Β και από την Β στην Α εθνική. Αν αυτό θεωρούν επιτυχία κάποιοι είναι τραγωδία.
¨Οσο ο Δήμητρης Μελισσανίδης θα είναι κολλημένος σε  χαμηλά μπάτζετ τόσο το πρόβλημα της ΑΕΚ,, αν δεν βρίσκει ηγετικές λύσεις σε μεταγραφές και προπονητές, η ομάδα θα είναι δευτερότριτη.