Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ο ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΟΣ

Είναι απίστευτο  διόμιση μήνες χρειάσθηκαν για να αποδομήσουν στην ΑΕΚ ότι έχτισαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Μονομιάς όλα σβήστηκαν. Και για όλα αυτά ευθύνεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης και η αλαζονεία του. Γνωρίζοντας ότι παίζει μόνος του στην ομάδα αφού δεν υπάρχει κανένας άλλος, νόμισε ότι μπορεί να  κάνει δυναστεία με μυαλά δεκαετίας του 80 και του 90.
Κάθε απόφαση δική του, όλους τους αντιμετώπιζε με ειρωνεία (κουτσαβακικη) και φόβο προς αυτόν. Ακόμη και  ο κολητός του ο Μπάγεβιτς δεν τον άντεξε. Αλλωστε εδώ και ένα χρόνο είχε σταματήσει να τον συμβουλεύει, αφού ο Μελισσανίδης νόμιζε ότι τα είχε όλα. Δύο τρεις τύπους( ο εις εξ αυτών υπόδικος για θέματα ποδοσφαιρου)  που του υπόσχονταν  ένα δικό του παρασκήνιο. Ομως η παρουσία ξένων διαιτητών τους χάλασε την σούπα. Προσλάμβανε και έδιωχνε τεχνικούς διευθυντές επειδή θεωρούσε ότι έβγαζαν μίζες εις βάρος του. Τελικά έμεινε με ελληνα τεχνικό διευθυντή που δεν έχει ατζέντα στο εξωτερικό και δεν μιλάει αγγλικά ,αφού καν δεν μπορεί να μιλήσει ελληνικά. Τι σεβασμό μπορεί να έχει στη διεθνή αγορά αυτός ως τεχνικός διευθυντής. Αλλά ακόμη και όποιοι ξένοι μάνατζερ μιλούσαν  με τον Μελισσανίδη το έβαζαν στα πόδια με την συμπεριφορά του Τίγρη, αφού τους έβλεπε με καχυποψία ότι πήγαιναν να τον κλέψουν..
Μετά την ταλαιπωρία με Πογέτ, Κετσπάγια,Μοράις, φαίνεται ότι ο Μελισσανίδης βρήκε την ηρεμία του με προπονητή τον Χιμένεθ και με όλα τα συμπαρομαρτούντα εκείνης της εποχής. Ηρθε λοιπόν η ώρα για τις ανανεώσεις. Ο αλλαζονικός και αυτοκαταστροφικός Μελισσανίδης έκρινε ότι τα 200.000 χιλιάρικα που του ζήτησε παραπάνω ο Χιμένεθ δεν άξιζαν για να γίνει η υπέρβαση. Το ίδιο έκρινε και για τον Χριστοδουλόπουλο. Για 200χιλιάρικα έχασε τον καλύτερο του παίκτη. Δεν θέλησε να πολεμήσει για έναν ακόμη χρόνο δανεισμού του Αραούχο, πούλησε (εδώ καλά έκανε ) τον προβληματικό Βράνιες.
Εκρινε και σωστά βλέποντας την εικόνα του να ανανεώσει το συμβόλαιο του άλλου προβληματικού παίκτη Λιβάγια(που μας έπιασε κορόιδο όλους).
Μέχρις εδώ λοιπόν εξελισσόταν η κατάσταση. Μάιος 2018 το αλαζονικό σύνδρομο του Μελισσανίδη πήρε φόρα. " Είμαι πρωταθληματικός πρόεδρος , τους φτιάχνω γήπεδο, εγώ αποφασίζω για όλα να πάνε να γαμηθούν οι υπόλοιποι. Ποιός θα μου κουνηθεί". Και πράγματι όλοι από φόβο  έλεγαν όλοι ναι. Ο Μπάγεβιτς δεν άντεχε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα έφυγε νωρίς. Οι υπόλοιποι σε στάση προσοχής. Η πρώτη επιλογή του Μελισσανίδη ήταν να πάρει τον φθηνιάρικο προπονητή τον  Ουζουνίδη. Αν και ήξερε ότι με έλληνα προπονητή δεν μπορεί να κάνει τίποτα στο Τσάμπιον Λιγκ. Ποιός τη χάρη του από τύχη , από  κεκτημένη ταχύτητα που ερχόταν από πέρυσι με την κατάκτηση του πρωτααθλήματος η ΑΕΚ πέρασε στους ομίλους του τσάμπιον Λιγκ.
Ποιός τη χάρη του Μελισσανίδη... Ο " τσαμπιόνης" πρόεδρος, ο Τίγρης, που γαμάει όλα τα κιρίζια είχε δικαιωθεί. Με δανεικούς παίκτες β διαλογής ( να μη κάνουμε και ανοίγματα), με έλληνα μίζερο προπονητή και άσχετο τεχνικό διευθυντή κάναμε την υπέρβαση. Ποιός θα  κουνηθεί.  θα πάρουμε και 30.000.000 τον Μαίο του 19 για να τα ρίξουμε στο γήπεδο να μη χρειαζόμαστε δάνεια και μαλακίες. Και η συνέχεια την είδαμε μόλις χθες.... Mεσα σε όλο αυτό το μεθύσι της αλαζονείας ξέχασε το κομμάτι των οπαδών και ο αλαζών έπαθε και από εκεί ζημιά.   Η ΑΕΚ διέλυσε ότι έφτιαξε τα πέντε χρόνια.