Αποτελέσματα Αγώνων


Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες, που άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της καθοδικής πορείας της ΑΕΚ που λογικά τερματίσθηκε τον Μάιο του 2015.
!996-2016. ΤονΜαιο του 1996 η έκδοση του Δικέφαλου ήταν πρωτοσέλιδο αφιερωμένη στην αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς προς τον Ολυμπιακό. Μια χρονιά που σηματοδοτήθηκε από μια άνευ προηγουμένου κρίση της ομάδας  και θεμελιώθηκε η κυριαρχία του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα. Έχουν ειπωθεί πολλά για τα όσα προηγήθηκαν πριν και μετά . Κομβικό σημείο η συνάντηση του Μπάγεβιτς με τον Μελισσανίδη στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού  με τον Τίγρη  να ανάβει το πράσινο φως  στο Ντούσκο να πάει στον Ολυμπιακό.
Λίγες μέρες μετά η εφημερίδα  Δικέφαλος είχε πρωτοσέλιδο  Το κεφάλι του Μελισσανίδη σε κίτρινο  φόντο με τίτλο:" Επιτέλους ξανά μαζί  ο λαικός ήρωας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης"
Ο βασικός τίτλος πάνω από την ολοσέλιδη φωτογραφία του Μπάγεβιτς με την σύζυγό του Μπέγκα με γαλάζιο ταγερ, έγραφε: ' ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ, τιτλοπρόεδρε, την ομάδα και τα μάτια σου! Ούτε ο Μπάγεβιτς, ούτε ο Τσιάρτας θα είχαν χαθεί αν ο γενναίος ήταν έξω" . Ενδόμυχα αυτό ήταν το όνειρο του μεγάλου σουπερ σταρ της Ενωσίτικης δημοσιογραφίας και όχι μόνο Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη.
Στην ολοσέλιδη φωτογραφία Ντούσκο- Μπέγκα υπήρχε η λεζάντα γραμμένη από τα χρυσοδάκτυλα του ΦΚ: " Οσα χρόνια και να περάσουν αυτό το εξαίσιο, το πανέμορφο, ταιριαστό ζευγάρι θα είναι μέσα στην καρδιά όλης της ΑΕΚ, συμβολίζουν για μας τους ενωσίτες την πιο παρατεταμένη άνοιξη όλων των χρόνων της ΑΕΚ. Τους αγαπάμε ακόμη περισσότερο, γιατί ήταν είναι και θα είναι ΑΕΚ'' η φωτογραφία αυτή είχε μπει γιατί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε δώσει συνέντευξη, στον κορυφαίο δημοσιογράφο τον συγχωρεμένο Τάκη Χαραλαμπίδη. Η συνέντευξη ήταν στην τρίτη σελίδα με την αναφορά σπάνιο ντοκουμέντο. Φυσικά κάτω αριστερά υπήρχε πρωτοσέλιδη φωτογραφία του Τσάρτα στο γήπεδο της Σεβίλης με τα χρώματα της Ανδαλουσιανής ομάδας , παρουσία κόσμου  στην πρώτη του. Και τον ΦΚ πάντα εύστοχα να λεζαντάρει: " Βλέπουμε  αυτή την φωτογραφία του ΒΤ στη Σεβίλη στο γήπεδο Πινχουάν προχθες το απόγευμα και ματώνει η καρδιά μας Αυτόν τον παικταρά που τον χειροκροτούν οι οπαδοί της Σεβίλης τον ξεπούλησε η ΠΑΕ λες και η ΑΕΚ είναι η Αγία Ελεούσα, ο Μανδραικός. Δυστυχώς ο Δημ Μελισσανίδης ήταν στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού".
Φυσικά και δεν πρέπει να παραλείψουμε το αφιέρωμα σε αριθμούς  του Μπάγεβιτς μια φοβερή δουλειά του Ιωάννη Μπίλιου σημερινού υπεύθυνου γραφείο τύπου της ΠΑΕ.
Σε άλλη σελίδα ανακαλύπτουμε : ' Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέθεσε την Πέμπτη σε ρεστοράν πολυτελείας του Χαλανδρίου αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ εκείνης της εποχής, Μελαγχολία για τα ονόματα του τότε σε σχέση με τα ονόματα που κάνουν τώρα το ρεπορτάζ. Διαβάστε σύμφωνα με το δημοσίεύμα τα ονόματα: Φαίδων Κωνσταντουδάκης , Τάκης Χαραλαμπίδης ( δημοσιογράφοι αδέλφια του), Αντώνης Μήτσος, Γιώργος Πάστρας, Θάνος Λιακόπουλος, Γιάννης Ξενάκης (παρόντες από τα πρώτα χρόνια του προπονητή Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ, Κώστας Κοφινάς, Βαγγέλης Μίχος,Γιώργος Γαλάτσης,Γιάννης Μπίλιος, Βασίλης Σαμπράκος,Λάζαρος Μουρκάκος, γιώργος Αγγέλου, αντώνης  Αντωνίου, Γιάννης Δάρρας,,Γιώργος Κοσμάς,Απόστολος Νταλούκας, Γιάννης Κυφωνίδης.. Η συνάντηση κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και ειπώθηκαν οφ δη ρέκορντ χίλια δυό.........και το δημοσίευμα κατέληγε: " Η τελική εντύπωση τουλάχιστον η δική μας ότι κα΄θε άλλο παρά επρόκειτο για αποχαιρετιστήριο γεύμα  Το αίμα νερό δεν γίνεται".
Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά, θα το δείτε σε νεώτερη ανάρτηση.