Αποτελέσματα Αγώνων


Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΠΟΓΕΤ ΙΙ

Τι έγραφαν για τον Πογετ τα μέσα της εποχής:
"Όσα φέρνει μια στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος. Ήταν θυμωμένος μετά την ήττα με 0-4 στο «Γ. Καραϊσκάκης» γιατί «η ΑΕΚ με μένα δεν γίνεται να  χάνει έτσι, είναι πολύ βαρύ αυτό που έγινε», ωστόσο αγανάκτησε όταν άκουσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να χαρακτηρίζει την ΑΕΚ ως «μεγάλη απάτη». Ήταν ένα κομβικό σημείο για την αλλαγή στρατηγικής στο θέμα του προπονητή. Απαίτησε την εύρεση ενός έμπειρου και μαχητικού κόουτς και ο Γκουστάβο Πογέτ ήταν ιδανική περίπτωση προσωπικότητας, ικανής να τινάξει τα λιμνάζοντα νερά.

Με τον Ουρουγουανό στο τιμόνι της, η Ένωση άρχισε να εξελίσσεται σε ομάδα που μάθαινε να νικά. Ειδικά στα μεγάλα ματς με αποκορύφωμα τον αγώνα που «έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού. Τον «ερωτεύτηκε», του άρεσε να μιλά μαζί του για το ποδόσφαιρο, ήθελε να τον κρατήσει στον πάγκο της ΑΕΚ. Ωστόσο όταν η συζήτηση έφτασε στα χρήματα, ο Πογέτ έγειρε απαιτήσεις για εκείνον και την ομάδα, τις οποίες ο Μελισσανίδης δεν ήταν ούτε έτοιμος, αλλά ούτε και διατεθειμένος να εξυπηρετήσει. Η ΑΕΚ δεν είχε φτάσει ακόμα σε αυτό το μέγεθος. Το σοκ έγινε μεγαλύτερο, όταν ο προπονητής άφησε την ομάδα στα κρύα του λουτρού, υποβάλλοντας παραίτηση, με έναν τελικό Κυπέλλου να περιμένει μπροστά.

Με το αίμα μας να ορκιστούμε ότι θα το πάρουμε. Εγώ πρώτος. Φέρτε να κάνω χαρακίρι πρώτος εγώ, μετά εσείς
«Δεν θα φέρω τώρα άλλον προπονητή. Θα το πάρει επάνω του ο Στέλιος. Έχει πάρει πρωταθλήματα και Κύπελλα, ξέρει τι να πει στους παίκτες». Ηταν η απάντηση στις πιέσεις - συστάσεις του κιτρινόμαυρους περιβάλλοντος για μια άμεση κίνηση με έμπειρο τεχνικό. Ως παλιά παραγοντική καραβάνα, ήξερε να σταθμίζει ψύχραιμα τέτοιες καταστάσεις. Έπιασε τον Μανωλά και μίλησαν, άφησαν πίσω παλαιές έχθρες και παρεξηγήσεις, σε αυτή τη φάση επιθυμούσαν και οι δύο το ίδιο. Και το ήθελαν σφόδρα. Η ΑΕΚ πάνω από όλους! Εν τω μεταξύ, είχε στείλει τα μηνύματά του στις «γκρανκάσες», είχε μεριμνήσει για διαιτητή κοινής αποδοχής, δημιούργησε συνθήκες καθαρότητας για τον τελικό. Κι όταν ήλθε η στιγμή, έστειλε τους παίκτες του στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια:

«Για να νικήσετε ένα πράγμα χρειάζεται. Ψυχή! Μπορείτε. Αρκεί να το πιστέψετε. Μόνο ψυχή θέλω να δω. Τίποτε άλλο. Όλοι ρε. Να ορκιστούμε εδώ όλοι μαζί. Ότι θα το πάρουμε. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε χαρακίρι ρε. Με το αίμα μας ρε να ορκιστούμε. Εγώ, εγώ πρώτος. Φέρτε να κάνω χαρακίρι πρώτος εγώ και μετά εσείς. Να ορκιστούμε ρε ότι δεν τελειώνει ο αγώνας αν δεν νικήσουμε. Φέρε ρε. Χαρακίρι όλοι. Πρώτος εγώ. Πάμε. Πάμε να το πάρουμε». Βούρκωσε, όλοι το είδαν. Η φωνή τρεμόπαιξε, όλοι το κατάλαβαν. Χειροκρότησαν και βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ήταν ήδη νικητές. Διότι μετά από αυτό, δεν μπορούσαν να χάσουν.."
Τι άλλο έγραφαν: " Τη δική του απάντηση στη συμπεριφορά του Γκουστάβο Πογέτ στο θέμα της αποχώρησης από την ΑΕΚ φέρεται να έδωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας "Live Sport", ο ισχυρός άντρας της Ένωσης καταφέρθηκε εναντίον του Ουρουγουανού προπονητή για τη γραπτή δήλωση με την οποία γνωστοποιούσε ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη διοίκηση της ομάδας.

"Αυτό που έκανε ήταν ανεπίτρεπτο. Δεν ανέχομαι να κάνει άνω κάτω την ομάδα λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό. Η ΑΕΚ από τις συζητήσεις που είχε μαζί του δεν άφησε να διαρρεύσει το παραμικρό εις βάρος του και αυτός φέρθηκε ανήθικα", φέρεται να δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά το ρεπορτάζ.
Τι άλλο έλεγε ο Μελισσανίδης : Η ατάκα του Μελισσανίδη για τον Πογέτ
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αναφέρθηκε στο "διαζύγιο" με τον Ουρουγουανό τεχνικό και τόνισε πως: "όποιος βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα δεν έχει θέση στην ΑΕΚ".

Κληθείς να μιλήσει για τα σχέδια της ομάδας σχετικά με το νέο προπονητή, απάντησε: "Μπρόστα μας έχουμε μόνο το ματς στο Περιστέρι. Να περάσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας".